Ruoka & Viini

Kuukauden ruoka ja viinisuositus

Pääsiäinen kohta tulossa joten tässä oiva ruoka-viiniyhdistelmä pääsiäispöytään

Ylikypsää karitsanpotkaa ja juurespyrettä

Tätä tarvitset:
Karitsanpotkat
4 karitsanpotkaa
1 sipuli
1 porkkana
50g pala juuriselleriä
33cl tummaa olutta
6 oksaa tuoretta timjamia
2 valkosipulinkynttä
3 laakerinlehteä
suola ja pippurit

Kuori ja kuutioi vihannekset ja juurekset. Laita pannulle hiukan voita ja ota potkiin väri pintaan. Suolaa ja pippuria. Laita juurekset, vihannekset ja yrtit pataan. Nostele potkat pataan tiiviisti. Huuhtaise pannu vedellä ja kaada pataan. Kaada myös olut kyytiin. Lihojen ei tarvitse olla peittynyt kokonaan nesteeseen. Hauduta kannen alla uunissa 3 tuntia / 150 astetta.

Juurespyre
200g lanttua
1 porkkana
200g juuriselleriä
voita, suolaa, mustapippuria

Kuori ja leikkaa juurekset. Heitä kiehuvaan suolattuun veteen. Kun juurekset on kypsiä, soseuta ja lisää voi, mausta mustapippurilla ja lisää tarvittaessa suolaa.
Nosta syvälle lautaselle juurespyrettä ja päälle karitsanpotka kokonaisena luineen, kaada päälle vähän paistinlientä.

Tarjoile kypsän, pehmeätanniinisen punaviinin kanssa, esimerkiksi:
Quinta da Gaivosa Red 2005
Alves de Sousa, Douro, Portugal
Alkon tilausvalikoimassa tuotenumero 951857

Hauskaa kokkailua ja hyvää ruokahalua!

-Sjöba-