Casa de Mouraz

Casa de Mouraz oli ensimmäinen orgaanisen viljelyn tuottaja Daon alueella joka on yksi tärkeimmistä ja laadukkaimmista viinialueista Portugalissa. Tällä alueella joka sijaitsee Estrelan ja Caramulon vuoristojen välissä, Cisterin munkit rakensivat St. Pedron luostarin ja täten myös perustivat viinin viljelyn alueella jo 1100-luvulla.

Casa de Mouraz koostuu monesta yli 30 vuotta vanhoista tarhoista, joilla on historiaa viininviljelystä jo 1500-luvulla. Tärkeimmät punaiset rypälelajikkeet ovat Touriga Nacional, Tinta Roriz, Alfrocheiro, Jaen ja Agua Santa, valkoisista Malvasia Fina, Bical, Cerceal Branco, Encruzado ja Alvarinho.

Kaikki Casa de Mourazin tarhat on viljelty ekologisesti 90-luvun alusta asti, ilman synteettisiä lannoiteita tai kasvimyrkkyjä. Lannotteina käytetään ainoastaan orgaanisia lannoitteita ja tarhoja hoidetaan ekologisesti käyttäen kuparia, levää, yrttiteetä ja muita luonnonmukaisia aineita. Vuonna 2006 siirryttiin myös biodynaamiseen viljelyyn, seuraten vuodenaikojen luonnollista kiertoa.

Vuonna 2006 Casa de Mouraz aloittivat yhteistyön myös muiden orgaanisen viljelijöiden kanssa Alentejossa, Dourossa ja Vinho Verdessä tavoitteena korkealaatuinen biodynaamisen ja orgaanisen viinien portfolio.

http://casademouraz.blogspot.com

Tuottajat