Heinrich Hartl III

Heinrich Hartl:in viinitila sijaitsee Obertwaltsdorf:ssa, joka on pieni maalaiskaupunki 25 km etelään Itävallan pääkaupungista Wienistä. Viinialueen nimi on Thermenregion joka on saanut nimeään Badenin ja Bad Vöslaun kaupungeissa sijaitsevista kuumista lähteistä. Alueella on pitkä viininviljelyhistoria joka alkaa jo 2000 vuotta sitten roomalaisten legionalaisten ja ranskalaisten munkkien asutettua alueen. Hartl:n suku on viljellyt alueella viiniä jo kuuden sukupolven ajan, koko ajan muuttaen ja kehittäen toimintansa parempien ja laadukkaampien viinien suuntaan.

Hartl:n käytössa on noin 20 hehtaaria köynnöksiä joista 15 on omia ja 5 sopimusviljelijöiden. Viinipalstat sijaitsevat sekä Oberwalterdorfissa ja sen ymparistössa, jossa maaperä on niukkaa, kivistä ja erittäin läpäisevää, että Gumpoldkirchenin ja Pfaffstättenin kuuluisilla kukkuloilla.

Tilan nykyinen viinintekijä, Heinrich Hartl III, joka on myös vastuussa kellareista, köynnöksistä ja viinien viennistä, opiskeli maailman vanhimmassa ”viinikoulussa” Klosterneuburgissa. Työharjoittelun Italiassa ja Itävallan lisäksi Heinrich oli myös Uudessa Seelannissa kahden vuosikerran ajan. Hän on aina innostunut oppimaan lisää luonnon saloista ja siten lisämään tarvittavaa kunniotusta luontoa kohti. Kaikki tarvittavat toimenpiteet köynnösten, maaperän ja ympäristöön liittyen pyritään tekemään sovussa luonnon kiertokulun kanssa. Jotta saataisiin parhaimmat ja laadukkaimmat rypäleet vaaditaan paljon rakkautta, aikaa ja intohimoa. Tämä yhdistettynä ammattitaitoon ja parhaisiin työvälineisiin takavaat parasta mahdollista laatuviiniä.

Mikroilmasto Hartl:in tilalla on hyvin Burgundin tapainen, joka edesauttaa loistavien Pinot Noirien tekoa, jonka takia juuri muiden hyvien viinien joukossa Pinot Noireista on tullut Hartl:n käyntikortteja. Hartl tekee myös loistavia viinejä St Laurent ja Zweigelt lajikkeista.

www.weingut-hartl.at