Rocca di Castagnoli

Rocca di Castagnoli sijaitsee Gaiole in Chiantia dominoivalla kukkulan päällä, Chianti Classicon sydämmessä. Tila, joka on ollut mukana perustamassa konsortion joka säänneltää DOCG Chianti Classico:n tuotantoa, kattaa yhteensä 850 hehtaaria, josta 72 on käytetty viininviljelyyn.

Ensimmäinen havainto Rocca di Castagnolista on tehty jo 900-luvulla jolloin on rekisteröyty Stielle nimisen tilan ostoa. Tänä päivänä Stielle on viinitilan arvostetuin palsta ja Stielle-viiinin syntymaita.

Tila on kuulunut monelle aateliselle toscanalaiselle suvulle kunnes vuonna 1981 sen osti Calin perhe, jonka omistuksessa tila nykyään on.

Siitä lähtien tilan kaikki toiminnot on keskittynyt tuottamaan korkelaatuista, alueelleen uskollista viiniä. Tämän takia esimerkiksi käytetään ainoastaan paikallisia rypäleitä Chianti Classico viini tuotannossa. Kaikki viinit on tehty valikoiduista käsinpoimituista rypäleistä. Perinteitä kunnioittaen viinit kypsennetään isoissa tammitynnyreissä, jotka säilytetään tilan keskiaikaisen linnan uumenissa.

http://www.roccadicastagnoli.com/sito/frontend/1ita/index.php

Tuottajat

  • Luonnehdinta:
    Purppuranpunainen väri, tuoksussa punaista marjaa ja kirsikkaa. Tasapainoset tanniinit tukevat tuoksua myötäilevää makua. Herkullinen marjaisa jälkimaku.
  • Luonnehdinta:
    Heinänkeltainen väri, tuoksussa hunajaa, aprikoosia ja persikkaa. Kuiva, mineraalinen maku myötäilee tuoksua. Tasapainoinen ja mairitteleva viini jossa pitkä jälkimaku.